ALKMAAR - Een micro:bit is een klein programmeerbaar computersysteem dat is ontworpen om kinderen (en volwassenen!) te leren coderen. Het heeft verschillende functies, zoals een LED-matrix, knoppen en bewegingssensoren. Je kunt de micro:bit programmeren om muziek te maken, robots te besturen, spelletjes te spelen, wetenschappelijke proefjes te doen en nog veel meer. Je kunt de micro:bit ook aansluiten op andere apparaten en sensoren om nog interessantere projecten te bedenken.

Deelnemen

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Micro:bit? Deze PrutsHub workshop Micro:bit is in de zomervakantie op maandagmiddag 22 juli van 14.00 uur tot 15.30 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. De workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar. Deelname bedraagt € 5,00. Bibliotheekleden krijgen €2,50 korting. Aanmelden kan op www.bknw.nl/agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek.

PrutsHub

Een bibliotheek is tegenwoordig veel meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. De PrutsHub is een plek in de bibliotheken in Heerhugowaard en De Mare waar kinderen en ouders spelenderwijs kunnen kennismaken met programmeren. Het is een ruimte waar iedereen van 0 tot 100+ jaar naar binnen kan lopen en allerlei digitale materialen kan uitproberen. Van Augmented Reality tekeningen naar programmeerbare robots naar 3D ontwerpen. In de schoolvakanties brengt Bibliotheek Kennemerwaard de PrutsHub ook naar een vestiging dichtbij jou in de buurt.