KOEDIJK - De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit aan de Rekervlotbrug om daarmee de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de brug te vergroten.


In het verleden waren er regelmatig storingen aan de brug. Dat heeft te maken met de balans van de brug, waardoor onderdelen sneller slijten. Om dit te verhelpen is het nodig de brug over het Noordhollandsch Kanaal af te sluiten voor voetgangers en fietsers. Dat gebeurt van 5 tot en met 10 september en van 15 tot en met 29 oktober 2022.

Naast recreanten maken veel scholieren gebruik van de Rekervlotbrug. Doordat de werkzaamheden deels plaatsvinden in de herfstvakantie en vanwege de kosten heeft de provincie ervoor gekozen geen tijdelijk pontje in te zetten tijdens de afsluiting van de brug.

Omleiding

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluiting via de Oosterdijk en Kogendijk via de andere vlotbrug het kanaal oversteken en vice versa.

Werkzaamheden

Om te zorgen dat brugonderdelen niet zo snel slijten is het nodig de balansconstructie van de brug aan te passen. Dit gebeurt met een hijskraan vanaf een ponton op het water van 5 tot en met 10 september. Van 15 tot en met 29 oktober werkt de aannemer aan de ombouw van de brug en wordt de brug (mechanisch) aangesloten. Het is niet mogelijk om de werkzaamheden aansluitend uit te voeren, dat heeft te maken met de beschikbaarheid van de hijskraan en de vertraging in levering van materialen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equans in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Hinder scheepvaart

Doordat de werkzaamheden vanaf het water worden uitgevoerd zorgt dit voor hinder voor de scheepvaart op 5 en 6 september. Om langs de werkzaamheden te varen is het nodig dat de schipper zich meldt bij de brugbediening. De vertraging kan oplopen tot circa 30 minuten. Tijdens de werkzaamheden in oktober is er geen hinder voor de scheepvaart.

Meer informatie

Weggebruikers en omwonenden met vragen kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Of kijk op www.noord-holland.nl/rekervlotbrug.