ALKMAAR - De provinciale weg N243 is toe aan groot onderhoud. Tegelijkertijd wil de provincie de weg veiliger maken.


De provincie Noord-Holland selecteerde aannemer Boskalis Nederland voor de herinrichting van de N243 (Noordervaart, Schermerhornerweg, Middenweg en Provincialeweg tussen Alkmaar en Koggeland). In augustus start Boskalis met landmeetkundige werkzaamheden. Naar verwachting start Boskalis begin 2022 met de uitvoering van de herinrichting.

Boskalis bereidt de werkzaamheden voor de herinrichting verder voor. Daarna is meer informatie bekend over de planning van de werkzaamheden en de bereikbaarheid in de omgeving. Voorafgaand aan de werkzaamheden en tijdens de werkzaamheden houden Boskalis en de provincie de bewoners en ondernemers in de omgeving hiervan op de hoogte.

Werkzaamheden herinrichting

Het groot onderhoud aan de N243 wordt gecombineerd met aanpassingen die de weg veiliger maken voor het verkeer.

  • 6 kruisingen worden vervangen door rotondes: de kruisingen van de N243 met de Zuidervaart, Oterlekerweg, Rustenburgerweg, Molendijk, Westdijk en Kathoek.
  • Op sommige plekken wordt de weg aan de kant van het water breder gemaakt.
  • Er komt een geleiderail die in het landschap past.
  • De huidige in- en uitritten bij de circa 100 percelen langs de weg blijven bestaan en krijgen een ander soort verharding, zodat de weg een meer 'groene' uitstraling krijgt.

Innovatieve techniek 3D-betonprinten

Om de N243 voor fietsers veiliger te maken, komen fietsbruggen naast de weg. De provincie gaf BAM Infra officieel de opdracht om de fietsbruggen te maken met de innovatieve techniek van 3D-betonprinten.

Meer informatie

Vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden stellen aan het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of per e-mail via servicepunt@noord-holland.nl. Lees meer over het project en de werkzaamheden op www.infoN243.nl.