ALKMAAR - De beheerder van de Alkmaarse Leeghwaterbrug, de provincie Noord-Holland, heeft gereageerd op de storing die woensdag een langdurige file veroorzaakte. Volgens de provincie zou de storing niet veroorzaakt zijn door de warmte, maar door een technische storing.


Op Facebook laat de Provincie Noord-Holland weten:

Gisteren is er file op de A9 richting Heerhugowaard ontstaan omdat de Leeghwaterbrug niet goed sloot. Oorzaak was niet de warmte zoals eerder in de media is verschenen. De afsluitbomen van de brug bleven gisteren gesloten omdat de eindschakelaar van de brug niet goed sloot. Deze schakelaar registreert of de brug veilig in het slot valt. Als dat zo is gaan de afsluitbomen open. Gisteren was er speling en bleven de afsluitbomen dus gesloten.

Dit is een technisch probleem dat zich, de afgelopen tijd, nog niet eerder had voorgedaan. Een monteur heeft de eindschakelaar weer goed ingesteld waardoor het probleem is verholpen. De provincie betreurt het dat het verkeer er hinder van heeft ondervonden en doet er alles aan om dit voorval in de toekomst te voorkomen.