ALKMAAR - Op donderdag 19 juli is het project SportWerkt Alkmaar bij hockeyclub AMHC succesvol afgesloten. Tijdens dit intensieve project van MEE & De Wering zetten de elf deelnemers in zes weken een stap richting (vrijwilligers-)werk of een opleiding.

Deelnemers beoefenden drie dagdelen per week allerlei sporten. Zo werd er onder andere fanatiek getennist, afgezien met bootcamp, gezweet tijdens het fitnessen en ontspannen tijdens de yoga. Eén dagdeel in de week volgden onze deelnemers workshops in het clubhuis van AMHC. Onder meer op het gebied van solliciteren, presenteren, omgaan met geld en gezonde voeding.

Afsluiting
Om te vieren dat deelnemers het project succesvol afgerond hadden, hebben zij (grotendeels) zelf een afsluiting georganiseerd. Tijdens de afsluiting ontvingen zij van projectmedewerker Sanne van Kerkhof en bestuurder Rob Hartings hun verdiende diploma. Tussen de gasten bij de afsluiting zaten (potentiele) werkgevers, verwijzers van de gemeente en familieleden en vrienden van de deelnemers. Alle elf de deelnemers hebben een stap richting een baan of opleiding gezet.

Projectmedewerker Sanne van Kerkhof is tevreden: “Deze groep heeft laten zien dat ze in korte tijd grote stappen hebben kunnen zetten. Vanuit hun eigen kracht, maar met een steuntje in de rug van mensen om zich heen. Als cadeau bieden wij ze een sportabonnement van één jaar aan, zodat ze structureel fit kunnen blijven. Wij geloven erin dat dit helpt bij het zetten van stappen richting je toekomst.”