ALKMAAR - Project Comeback komt dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 februari met niemand minder dan voormalig topsporter Yuri Cornelisse naar IPABO in Alkmaar. Project Comeback maakt door inzet van inspirerende topsporters mentaal welzijn onder studenten bespreekbaar en benadrukt de kracht van sport daarin. Yuri Cornelisse gaat op 6, 7 en 8 februari op klassikaal niveau in gesprek met studenten van het eerste studiejaar, waarbij de nadruk ligt op het belang van openheid over mentaal welzijn en de cruciale rol van groepsvorming binnen deze context. De Comeback-sessie wordt afgesloten met een sportieve clinic, waar het mentale aspect van sporten centraal staat. Deze sportieve clinic wordt gegeven door dezelfde topsporter. Alle eerstejaars studenten van IPABO krijgen bezoek van een topsporter. Naast Yuri Cornelisse zal oud motorcrosser Dave Versluis de eerstejaars studenten in Amsterdam bezoeken.
In totaal gaat Project Comeback naar 9 klassen van IPABO, verdeeld over twee locaties!


De kracht van topsporters als rolmodel
Veel studenten kampen met (mentale) uitdagingen. De topsporters hopen door het delen hun verhalen over hun eigen pieken en dalen de studenten mentaal weerbaarder te maken. Topsporters hebben de drive om door te gaan; voorbij hun (mentale) tegenslagen.

Project Comeback is een initiatief van Barbara Barend. Barend: "Ik ben enorm blij dat wij de kennis en kunde van veel topsporters mogen inzetten om studenten een steun in de rug te bieden. Wij hebben de ambitie om studenten dusdanig te helpen dat ze er langdurig profijt van hebben. De helden van vandaag maken de helden van morgen!".