ALKMAAR - Op 1 juni 2017 ziet het muzikale boekings en pr bureau Amplitects eindelijk het levenslicht. Het Alkmaarse bureau, opgericht door Tim Jansen en Lynn Kentin, focust zich enkel op het begeleiden van lokaal talent van Nederlandse of internationale bodem. Dit allemaal vanuit de passie voor muziek.

‘Als je in de scene zit, zit je automatisch ook in de scene van het buitenland. Regelmatig touren kleine bands of artiesten door Europa. Via vrienden vang je nieuws op over shows. Meestal gaan wij even kijken en vaak bevalt het net zo goed, soms zelfs beter, als een concert van een grote artiest’, vertelt Lynn, Creative Strategic bij het bureau. ‘Ik heb ook veel respect voor de zogenoemde do it yourself bandjes. Grote artiesten hebben vaak een heel team achter zich, waar de kleine bandjes alles zelf regelen van een tour tot het uitbrengen van een EP of album.’

Tim, Technical Sales bij het bureau, en Lynn zijn het er beiden over eens dat het niet aan het talent ligt dat de bands klein blijven. Door het aanbieden van een brede dienst aan algemene kennis, netwerk en pr willen zij de kleine muzikanten laten groeien tot complete artiesten.

Een lange weg was het naar de opstart. Tim en Lynn ontmoette elkaar destijds in 2014 door muzikantenbank. Beiden wilden samen een band beginnen, maar dat is er nooit van terecht gekomen. Paar jaar later in begin 2017 vertelde Tim over de artiesten die hij boekte voor Record Store Day in de platenzaak waar Tim werkzaam is. Lynn stelde een paar vrienden van haar voor. De samenwerking verliep vlekkeloos en meteen was de smaak te pakken. De opmerking: ‘bundelen van krachten’ was in eerste instantie als grap bedoeld, maar uiteindelijk is Amplitects hierdoor ontstaan.