ALKMAAR - Deze week overhandigde Freddy Fit het eerste Freddy Fit boekje aan Dinh Dinh Tran uit groep 7a van Basisschool de Kring. Hiermee wordt opnieuw de ledenwervingscampagne gelanceerd waarbij basisschoolleerlingen gewezen worden op proeflessen bij Alkmaarse sportaanbieders. De proeflessen worden veelal gratis aangeboden en zijn te vinden op www.alkmaaractief.nl, waar iedereen zich nu ook al kan aanmelden.

Dinh Dinh heeft vóór de zomervakantie de mooiste tekening ingestuurd van de mascotte Freddy Fit. Haar tekening werd dan ook gedrukt op de voorkant van 10.000 de boekjes die deze week op de Alkmaarse basisscholen worden verspreid. Alkmaar Actief en bijbehorende Freddy Fit boekje zijn geïnitieerd door de Gemeente Alkmaar en de verenigingsadviseur van Alkmaar Sport, dankzij een bijdrage uit het Lokale Sportakkoord van Alkmaar.

De proeflessen zijn te vinden op www.alkmaaractief.nl. Ook voor wie het boekje niet ontvangen heeft is het mogelijk zich aan te melden via de site. Er zijn zelfs online nog meer sportaanbieders te vinden dan in het boekje staan, de moeite waard om een kijkje te nemen. Het boekje is een bewaarexemplaar en het aanbod op de site wordt het hele schooljaar door bijgehouden.