ALKMAAR - Op zondag 3 november verrast TAQA Theater De Vest (winkelend) publiek met meer dan 100 optredens van 34 verschillende makers tijdens ‘Vest in de Stad’. In 26 winkels en in de straten van de Alkmaarse binnenstad kun je je tijdens het passen van een paar sneakers of het knippen van je haar, laten inspireren door unieke acts. De optredens zijn gratis toegankelijk en worden gespeeld door talloze professionals, maar ook door de top van de amateursector.


Talentontwikkelingstraject en previewavond
De vaste Vest-bespelers Het Nationale Theater, Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst en Het Nederlands Philharmonisch Orkest studeren een performance, muziekstuk of choreografie in met leerlingen van respectievelijk Artiance, Dansstudio’s Flex en Dentro en muzikanten van Emergo. Een samenwerking die leerzaam is voor de leerlingen en inspirerend voor de makers.

Op zaterdag 26 oktober vindt een ‘previewavond’ van dit talentontwikkelingstraject plaats in de kleine zaal van TAQA Theater De Vest. Dansstudio’s Dentro en Flex dansen eigen choreografieën én de dansen die ze speciaal voor ‘Vest in de Stad’ hebben ingestudeerd. Leerlingen van Artiance spelen de mini-voorstelling ‘Ik geloof in mij’, ingestudeerd in samenwerking met Het Nationale Theater. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.taqatheaterdevest.nl.

De formule
‘Vest in de Stad’ is een verbeterde versie van ‘Kijken, kijken, kopen’, dat voorheen plaatsvond in het voorjaar. Karavaan presenteert twee acts en de deelnemende winkels zijn te herkennen aan de rode lopers en makelaarsborden.

Het programma is in te zien op www.taqatheaterdevest.nl.