Ruim € 9.000,- voor Reumafonds 


In januari genieten al 14 jaar lang vele wandelaars van de prachtige natuur in de omgeving van Egmond aan Zee. Dit jaar mocht de Noord-Hollandse badplaats 13.314 deelnemers welkom heten tijdens de Egmond Wandel Marathon tegen reuma. Gedurende twee dagen liepen zij routes over 10,5 en 21,1 km langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat. 

Zowel op zaterdag als op zondag werden uitstekende weersomstandigheden verwacht voor een prachtig wandelweekend. Gelukkig werden de weersverwachtingen werkelijkheid en startten de wandelaars op beide dagen met een lekker zonnetje in de lucht, vanaf Sporthal de Watertoren in Egmond. Aangenaam vertoeven dus in Egmond aan Zee en omgeving.

Bijzondere natuur 

De routes over 10,5 of 21,1 km richting Bergen aan Zee of Castricum aan Zee zijn nagenoeg even geliefd onder de deelnemers. Het natuurschoon van de badplaats werd extra bijzonder door de rijp aan de bomen en de witte winterse duinen. Ook de vele dieren lieten zich zien. In de duinen: Konik-paarden, Exmore-pony’s, en Schotse Hooglanders en bij de zee op zaterdag een zeehondje en voor enkele mazzelaars waren er ook nog twee bultruggen te zien. De wandelstemming was opperbest! Bij de stempelposten kon iedereen genieten van een lekkernij of wat drinken. Bij de finish in Sporthal de Watertoren namen alle wandelaars een welverdiende medaille in ontvangst, waar het op het terras met live muziek nog lang gezellig bleef.

Trots

Evenementmanager Jeroen Wouda kijkt terug op een geslaagde editie. “Met name door de hulp van ontzettend veel vrijwilligers kan Le Champion zo’n mooi wandelevenement organiseren in de omgeving van Egmond. De routes zijn afwisselend en wandelaars komen hier graag. De sfeer was weer fantastisch tijdens het weekend, ik kan alleen maar zeggen dat ik heel trots ben op de Egmond Wandel Marathon tegen reuma. Op naar volgend jaar!”

Anita Witzier

Aan het Reumafonds, dat al sinds de eerste editie aan het evenement als goede doel verbonden is, werd dit weekend een cheque ter waarde van ruim € 9.000,- uitgereikt. Dit bedrag bestaat uit de vrijwillige donaties die deelnemers bij inschrijving konden doen en het geld dat deelnemers hebben opgehaald middels een persoonlijke actiepagina. De cheque werd in ontvangst genomen door Anita Witzier (ambassadeur van het Reumafonds) en Prof. Dr. Marcel Karperien (drijvende kracht achter injecteerbare pleister die op kapot kraakbeen kan worden geplakt. Een grote stap in de strijd tegen reuma).

De 15e editie van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma vindt plaats op 27 en 28 januari 2018. Kijk voor meer informatie en foto’s op www.facebook.com/egmondwandelmarathon en www.egmondwandelmarathontegenreuma.nl.