ALKMAAR - Ben jij tussen de 12-18 jaar oud? En vind jij het leuk om aan de slag te gaan met Beeld en Taal? Ben jij stiekem een woordtovenaar, beeldkunstenaar of verhalenmaker of wil je misschien ontdekken hoe woord en taal elkaar versterken? Dan is deze Poeh! He…Uh? Zie! dag speciaal voor jou! Geef je op voor deze bijzondere dag waarin wij poëzie en kunst dichter bij elkaar gaan brengen. Je doet deze dag mee met twee workshops van 1,5 uur, tussendoor is er een kleine pauze en een gezamenlijke presentatie aan het eind.

workshop A: Beeld en Taal door Gerben Hermanus
Ga aan de slag met letters en beeld. Hoe transformeren woorden zich tot beeld? Lettertypes maken, werken met kleur en compositie. Aan de slag om een beeldgedicht op papier te maken. Gaandeweg onderzoek je wat beeldrijm is. Hoe zouden dezelfde vormen een andere betekenis kunnen krijgen. Schrijf aan het einde een gedicht over je kunstwerk.

workshop B: Ruimtelijke Poëzie door Leon Kemp
Hoe kan je een gedicht als sculptuur vormgeven? Je gaat aan de slag met karton en tape en maakt een ruimtelijk gedicht waarbij ritme en herhaling centraal staat. Wat zijn de bouwstenen van een gedicht? Vervolgens pas je dit toe in een ruimtelijk werk. Schrijf aan het einde als ode een gedicht aan je sculptuur.workshop

C: Animatiepoëzie door Rosina Loocks
Breng poëzie tot leven met behulp van animatie. Verbeeld een gedicht of gaan aan de haal met je eigen taal. Pas ritme, klank en sfeer toe en laat de woorden dansen! Installeer alvast de StopMotionStudio app op je telefoon en neem die vooral mee, dan gaan we interactief aan de slag!

Aanmelden
Dit programma is onderdeel van Alkmaar Dichtstad, een initiatief van de Bibliotheek Kennemerwaard. Je kunt je inschrijven via Artiance via de tab cursussen. Tijdens het inschrijven kies je voor twee workshops. Wanneer een van de workshops vol is word je ingedeeld bij een andere workshop. Schrijf je dus snel in. LET OP! Er is plek voor maximaal twaalf deelnemers per workshop (vol=vol).