OUDKARSPEL - Zaterdag 14 mei vindt de vijfde editie van Power Valley plaats op de Festivalweg 1 te Oudkarspel (nabij het Geestmerambacht). Het terrein gaat om 13.00 uur open en vanaf 14.30 uur zal het eerste team de motoren starten voor een spectaculaire dag vol truck- en tractorpulling races in verschillende categorieën. Dit jaar zijn er overigens twee nieuwe categorieën bij: de Superstock klasse en de Supersport 4,5 ton. Uiteraard wordt het spektakel weer afgesloten met de befaamde Pulling Party met de 8-PM De Coverband en DJ Tonny.


De organiserende teams zijn de Next Sensation uit Heerhugowaard, Team Snoopy uit Waarland, MPM Seaside Affaire uit Bakkum en Argos Oil Whispering Giant uit Egmond. De laatste twee teams komen uit in de Modified- en Unlimited klasse van de Grand National sectie van de NTTO en vieren beide hun 45-jarig jubileum.

Wordt het Full pull of slaan de vlammen eruit?

De voorbereidingen voor het spektakel verlopen niet vlekkeloos. Het team van Argos Oil Whispering Giant belandde vorige week op de A9 in de vangrail met de motorhome die nu in de loods op pootjes staat. Werk aan de winkel dus! Rijder Bas Liefting: "Ik zat bovenin de bus op vier meter hoog toen ik hem na de klap voelde kantelen. Ik dacht dat ik dood ging." Het liep gelukkig goed af, de teamleden hadden een engeltje op hun schouder. Rick Kramer van MPM Seaside Affaire verklapt dat zij hun tractor niet hebben kunnen testen, voor hen is Power Valley de seizoenstart en er kan dus van alles misgaan. "We hopen natuurlijk op een podiumplek op deze thuiswedstrijd, alles is goed zolang we maar boven Argos Oil Whispering Giant eindigen", knipoogt hij. De race op het Geestmerambacht voelt als een derby voor de twee teams die uitkomen in de Grand National. De stare down lijkt te zijn begonnen.

Hier wil je bij zijn!

Kaarten voor zowel de Truck- en Tractorpulling races als voor de Power Valley Pullingparty zijn te bestellen via www.powervalley.nl. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 19,50 euro (inclusief Power Valley Pullingparty) en voor kinderen 10 t/m 17 jaar € 8,00 euro.