KOEDIJK - Heartbeat is opgericht in 2000: een pop- en showkoor speciaal voor vrouwen. Sinds 2021 aangevuld met een grote wens van voorzitter Anja Remmé: een koor speciaal voor jonge meiden, Young Heartbeat. Wie beide koren aan het werk wil zien kan op 13 en 14 mei terecht in ontmoetingscentrum De Rietschoot in Koedijk waar het koor haar thuisbasis heeft.

Spetterende shows én gezelligheid

Elke twee jaar laat Heartbeat het publiek zien wat ze in huis hebben door een spetterende show neer te zetten. ‘Helaas kunnen we niet altijd optreden in De Rietschoot, want het toneel is te klein,’ legt Anja uit. ‘Daarom wordt er soms uitgeweken naar andere podia in de omgeving.’ Het gaat niet alleen om het zingen en de shows, weet Anja als geen ander. ‘Heartbeat verbindt. De derde ronde, ook wel de nazit genoemd, is dan ook een belangrijk deel van het plezier. Het blijft lekker dorps.’ Dat beaamt Simone, de dochter van Anja: ‘Het koor smeedt zo’n persoonlijke band tussen de leden. Hier ontstaan vriendschappen voor het leven Simone doet al jaren mee met het koor: ‘Toen ik begon op mijn 16e kende ik alle liedjes al omdat mijn moeder die thuis vaak zong. Voor mij is zingen echt ontspanning. Het is het hele plaatje: eerst best hard werken tijdens de repetitie en daarna lekker samen bijpraten met een drankje erbij. Het is echt een supergoed begin van het weekend.’

Tienerkoor

Tienerkoor Young Heartbeat was een lang gekoesterde droom van Anja: ‘Je kunt zoveel van elkaar kan leren, jong van oud en oud van jong,’ benadrukt ze. Jill (11 jaar): ‘Ik vind zingen echt een superleuke hobby. Ik kon niet wachten tot ik ook bij Heartbeat mocht, maar daar mag je pas lid van worden als je achttien bent.’ Dus was Jill heel blij dat haar oma Anja het tienerkoor oprichtte. Ze was daar niet alleen in, want achttien jonge meiden zijn onmiddellijk lid geworden. Van een paar zit er, net als bij Jill, een moeder of oma op Heartbeat. Misschien zit zingen in de genen bij sommige families? Zangcoach en componist Adinda Vis leert de meiden zingen. Zij heeft ook de meidengroep DuRF! begeleid. Dit meidentrio werd ‘wereldberoemd’ toen ze mochten optreden in de kerstshow van Cor Bakker in de Grote Kerk van Alkmaar in 2019.


Na twee keer uitstellen vanwege corona mag Heartbeat eindelijk het 20- jarig jubileum gaan vieren met een nieuwe show! Het is een afwisselende en sprankelende show geworden onder leiding van dirigent Olaf van Rijn en vormgegeven door theaterdocent Simon Brommer. Het koor wordt muzikaal ondersteund door de eigen band onder leiding van Ton Rombout. Een kleine greep uit het repertoire van artiesten en bands, o.a. The Police, Toto, Robbie Williams, Beyoncé, Coldplay en V.O.F. de Kunst. Tienerkoor Young Heartbeat zal ook een paar nummers uitvoeren.

Komt u ook genieten van een heerlijk avondje muziek?

Data: vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei
Tijd: 20.00- ca. 22.30 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum de Rietschoot, Saskerstraat 22, 1831 CR Koedijk
Kaarten kosten €12,50 p.p. en voor kinderen tot 12 jaar €7,50.
Te bestellen via Marlies: 072- 5617949 of online: www.heartbeatkoedijk.nl