Ze zijn overal, een ware plaag. Of je nou op het Waagplein een drankje doet, uiteten gaat of even gaat shoppen op de Laat. Een bijzonderheid is het als je het woord ‘Pokémon’ langer dan 10 seconden niet hoort. Verrast zie je dat het een volwassen man is tegen de 30 jaar aan. Uit onderzoek blijkt dat één op de tien Nederlanders het spel speelt, waaronder 85% dagelijks. Dit komt neer op 10,800 spelers in Alkmaar, hongerig naar pokémon!

En dat terwijl het spelletje hier nog niet eens uit is. Momenteel is het via Android alleen mogelijk om het spel te downloaden buiten de Google Play Store om en met een Iphone moet er eerst een australisch account worden gemaakt alvorens het spel kan worden gedownload. Toch vinden de spelers het iedere moeite waard en gaan ze samen het pad op.

Mocht je verwachten dat het binnen een maand wel overwaait, dan heb je het mis. Vier op de tien spelers verwachten namelijk dat ze het over zes maanden nog steeds spelen. Binnenkort ontkom je er niet aan.

Ook Facebook heeft zich erbij neergelegd. Binnen een week tijd heeft de facebook-groep ‘Pokémon Go Alkmaar’ al meer dan 300 leden. Met dit ledenaantal is het de grootste pokemon-go groep in Alkmaar.  De volgers posten leuke pokémon-gerelateerde evenementen, straatnamen waar bijzondere pokémon te vinden zijn of pronken met de gevangen of getrainde pokémon.

‘Het begon eigenlijk als een vriendengroep, maar het liep snel uit de hand’, vertelt Ibrahim Saygi, oprichter van de groep . Gevraagd werd hoe hij komt aan zijn ledenaantal. Uit zijn antwoord blijkt dat de leden daar voornamelijk zelf voor zorgen. ‘De leden delen het bericht, vertellen het aan vrienden en verspreiden zo het woord. Ikzelf stimuleer het ook door het te delen aan mensen op straat die pokémon spelen.  Die zijn niet zo moeilijk te vinden’, vertelt Ibrahim met een knipoog.

Kort samengevat kunnen we stellen dat we er nog een lange tijd niet van af komen. De link voor de facebook groep kan je hieronder vinden.

https://www.facebook.com/groups/103448800093003/