ALKMAAR - De afdeling Sport Vitaal van Alkmaar Sport richt zich met haar sport- en beweegaanbod op de Alkmaarse 50+'ers. Het programma is weer volledig opgestart nadat het lange tijd heeft stilgelegen vanwege de coronamaatregelen. Het sportaanbod varieert van buitensporten zoals Outdoor 50+ en wandelen tot de binnensporten zoals yoga, zwemmen en bodyfit. Op meer dan 20 locaties in Alkmaar, in gymzalen en wijkcentra, is het mogelijk mee te doen met een gratis proefles. Het complete sportaanbod is te vinden op www.alkmaarsport.nl/sportvitaal. Aanmelden kan via de website, per mail via sportvitaal@alkmaarsport.nl of telefonisch via 06-28510517 (ma t/m do 9.00-12.00 uur).

Na een lange onzekere periode zijn de sportlessen van Sport Vitaal weer volledig hervat. Daar waar noodzakelijk en mogelijk wordt nog met kleinere groepssamenstellingen gewerkt, veiligheid staat in dit geval voorop. "Bij ons sport een hele diverse doelgroep aan 50+'ers. Zo zijn er de nog fitte werkende mensen die op intensief niveau aan de les deelnemen, bij hen hebben we de afgelopen tijd een verplaatsing naar buiten gezien. Meer deelnemers wisten de weg naar de Outdoor 50+ lessen en wandelgroepen te vinden. Maar er zijn ook groepen met veel 70+'ers die in de coronaperiode erg voorzichtig waren in het contact zoeken met anderen. Nu iedereen echter de mogelijkheid heeft gehad een vaccinatie te halen staan veel sporters er weer voor open met elkaar in beweging te komen. Ook zij beseffen dat een goede gezondheid en conditie belangrijk is om een eventueel toekomstig virus krachtig tegemoet te treden," aldus Mirjam van der Welle, sportcoördinator bij Sport Vitaal.

Er zijn sporters die blijvend buiten willen sporten en er is een groep die het toch nog niet aandurft de zaal in te gaan. Daarom zijn er in veel groepen nog plekken beschikbaar voor nieuwe aanwas. Alkmaarders die graag in beweging willen komen zijn welkom voor een proefles, om zo te bepalen welke activiteit het beste bij hen past. Er is een divers aanbod, waarbij ook het niveau van de lessen verschilt. De medewerkers van Sport Vitaal zijn ook bereikbaar voor een advies op maat via sportvitaal@alkmaarsport.nl of telefonisch via 06-28510517 (ma t/m do 9.00-12.00 uur).