ALKMAAR - De werkplaats is gebaseerd op het concept Precious Plastic. Door middel van machines kan plastic lokaal verwerkt worden tot nieuwe producten. Scholen, buurthuizen en bedrijven kunnen deelnemen aan workshops om recycling te stimuleren. De Plastic Recycle Werkplaats is een plek waar bewustwording over afval scheiden en recycling wordt vergroot. Het is een plek waar bewoners en jongeren kunnen meedenken en meedoen. De werkplaats wil zo bijdragen aan het vergroten van de sociale contacten en ontmoetingen in de wijk.

Het is een uniek project waarin alles samenkomt; 11 jongeren bieden wij een betaalde bijbaan, vrijwilligers dragen hun steentje door begeleiding bij, buurtbewoners vinden een plek om samen te komen, samen te leren of activiteiten te ontplooien. De Plastic Recycle Werkplaats benadert het afvalprobleem op een andere manier. Afval als grondstof voor iets nieuws, afval als verbinder als basis van iets moois.

Meerdere bedrijven en partners in de wijk zijn betrokken bij dit mooie project door inbreng van afval plastic, door sponsoring ,door aankopen van workshops of door hun opdracht voor het maken van een duurzaam artikel , zoals Stadswerk 072 ,Schoon Belonen , Woningcorporatie van Alckmaer en Woonwaard, Hemubo ,Duurzaam Alkmaar , Gemeente Alkmaar, Kardinaal de Jongschool en Basisschool de Fontein. De jongeren zijn maanden aan het werk geweest om van plastic afval materiaal uit de buurt tegels te persen waar een mooi en groot kunstwerk van gevormd wordt dat binnenkort onthult gaat worden aan de flat aan de Amalia van Solmstraat. Ook hebben wij een mooie opdracht ontvangen tot het vervaardigen van gerecycelde huisnummer waarmee wij nu volop mee aan de gang gaan.

De Plastic Recycle Werkplaats is nu op zoek naar nieuwe opdrachten zodat de jongeren en vrijwilligers hun aangeleerde vaardigheden kunnen voortzetten en de deuren van de veel bezochte ontmoetingsplek voor de wijk geopend kunnen blijven! Dit kunnen veel uiteenlopende opdrachten zijn zoals bijvoorbeeld een duurzaam relatiegeschenk , een sleutelhanger, munten met bedrijfslogo, medailles, cijfers, naambordjes, onderzetters, een geschenk voor kerstpakket etc veel is mogelijk in overleg, zo ook kinderfeestjes, bedrijfsuitjes of workshops. Steunt u onze jongeren en de werkplaats met een nieuwe duurzame opdracht? Wij kijken er met veel plezier naar uit!