ALKMAAR - Vereniging Tropenvrienden Alkmaar (VTA) en BersaMaju (Jongerentak VTA) organiseren voor de 22e keer de Pasar Kecil Alkmaar (voorheen Preuvenement).

Wat is de Pasar Kecil Alkmaar
De Pasar Kecil Alkmaar is een Indische/Molukse (food)markt. De leden en vrienden van de vereniging staan zelf in de keuken hun kunsten te bereiden om uiteindelijk al het lekkers te laten proeven. Indisch eten is niet alleen maar nasi goreng en saté, Indisch eten is veel meer!

Al 22 jaar is het een goed bezocht evenement waar leden, buurtbewoners en andere geïnteresseerden op afkomen. Van kleine proeverij markt is het uitgegroeid tot een succesvolle mini pasar. De bezoeker kan niet alleen lekker eten, er zijn ook mooie producten uit Indonesië te koop, een podiumprogramma met oa (live)muziek met Indorockband de Rocking Players en prachtige Polynesiche dans door Maiana!

Wat is er nog meer te doen?
- Kookdemo zodat je thuis ook een Indisch gerechtje kunt bereiden
- Workshop Polynesische dans.
- Fotobooth, uiteraard in Indonesische sfeer
- Pidjit (massage)

Sinds een aantal jaar zijn het de ’jongeren’ die de organisatie op zich hebben genomen. Zij vinden het belangrijk dat de Indische/Molukse cultuur voortgezet wordt.

Bezoek Burgemeester
Dit jaar krijgt de Pasar bezoek van een bijzondere gast. Burgemeester Anja Schouten komt een bezoek brengen aan dit mooie evenement. De standhouders laten haar graag proeven van al het lekkers wat gemaakt is. Maar bovenal wil de vereniging haar nader kennis laten maken met de Indische en Molukse gemeenschap uit de regio Alkmaar.

Wanneer?
De Pasar Kecil Alkmaar vindt op zondag 4 september plaats van 13:00 tot 18:00.

Entree:
gratis!

Locatie:
Buitenterrein Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1, Oudorp/Alkmaar.

Meer informatie:
Facebook: www.facebook.com/bersamaju
Instagram: www.instagram.com/bersamaju