ALKMAAR - Het lekkerste festival voor Indofood lovers vindt weer plaats! BersaMaju (Jongerentak Vereniging Tropenvrienden Alkmaar) organiseert de Pasar Kecil Alkmaar.

Wat is de Pasar Kecil Alkmaar

De Pasar Kecil Alkmaar is een Indische/Molukse (food)markt. Leden en niet-leden van de vereniging laten bezoekers hun kookkunsten proeven. Indisch eten is niet alleen nasi goreng en saté. Indisch eten is veel meer!

Al 23 jaar is het een zeer goed bezochte pasar waar leden, buurtbewoners en vele andere geïnteresseerden op afkomen. Afgelopen jaar stond het buitenterrein van Wijkcentrum De Oever vol met Pasar liefhebbers. Vele bezoekers kwamen naar de Pasar om de Indische heerlijkheden te eten. Dit jaar zal de Pasar daarom iets ruimer opgezet worden en deels binnen plaatsvinden.

Van kleine proeverij markt is het uitgegroeid tot een succesvolle mini pasar. De bezoeker kan niet alleen lekker eten maar er zijn ook mooie producten uit Indonesië te koop, een podiumprogramma met oa (live)muziek met Indorockband, prachtige Indonesische en Polynesiche dans met workshop, demo Pencak Silat, pidjit (massage), kookdemo, fotobooth in Indonesische sfeer etc.

Sinds een aantal jaar zijn het de ’jongeren’ die de organisatie op zich hebben genomen. Zij vinden het belangrijk dat de Indische/Molukse cultuur voortgezet wordt. BersaMaju is er trots op dat ook de 4e generatie Indo’s actief deelnemen aan de pasar. Hun opa en/of oma hebben de vereniging opgericht of zijn leden van het eerste uur.

Wanneer?
De Pasar Kecil Alkmaar vindt op zondag 10 september plaats van 13:00 tot 18:00.

Entree: gratis!

Locatie: Buitenterrein en deels binnen bij Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1, Oudorp/Alkmaar.

Meer informatie:
Facebook: www.facebook.com/bersamaju
Instagram: www.instagram.com/bersamaju