ALKMAAR - Medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaard hebben op woensdag 23 maart 500 Pakjes Kunst overhandigd aan het zorgpersoneel van het ziekenhuis in Alkmaar. Pakje Kunst Alkmaar en de bibliotheek willen met deze actie het zorgpersoneel in het ziekenhuis in Alkmaar een hart onder de riem steken en een blijk waardering geven voor hun inzet in de zware coronatijd. Met dit project steunen Pakje Kunst Alkmaar en de bibliotheek ook kunstenaars in een periode waarin exposeren moeilijker was. Zij konden hun werk slecht onder de aandacht brengen, waardoor verkoop van het werk belemmerd werd. Pakje Kunst voor de zorg is mogelijk gemaakt door de Vrienden van Bibliotheek Kennemerwaard.

De overhandiging van de Pakjes Kunst vond plaats voor de hoofdingang van Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar. De pakjes werden met grote waardering en dankbaarheid in ontvangst genomen door Annerien Groenendijk (voorzitter Kunst Als Medicijn Noordwest en geestelijk verzorger), Veralien Schouten (secretaresse Oncologische Chirurgie), Patricia Roosen (voedingsassistent Oncologische Chirurgie) en Phil Sillessen (verpleegkundige Spoed Eisende Hulp). De Pakjes Kunst zijn overhandigd door Linda Goudsblom (coördinator Pakje Kunst Bibliotheek Kennemerwaard) en Inez Muhren (medewerkster Bibliotheek Kennemerwaard en beeldend kunstenaar).

Over Pakje Kunst®
Pakje Kunst is een initiatief waarbij kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht worden gebracht in de eigen regio. Voor 2 x € 2,- trek je een uniek kunstwerk, van een regionale kunstenaar uit de oude mechanische sigarettenautomaat. In het doosje, ter grootte van een pakje sigaretten, kan je iedere kunstvorm tegenkomen, van schilderkunst tot keramiek, fotografie en houtbewerking.

Sinds december 2019 is een kunstautomaat van Pakje Kunst te vinden in de Bibliotheek in Alkmaar centrum, onder de grote trap naast de ingang. Zo’n 40 kunstenaars leveren hiervoor uniek werk aan. Leuk voor jezelf en ook om cadeau te geven of als relatiegeschenk. Maar pas op: Kunst kan verrassen, verwarren, ontroeren, irriteren en meer. Kijk voor meer informatie over Pakje Kunst op pakjekunst.com.

Vrienden van de bibliotheek
Dit mooie gebaar voor het zorgpersoneel in het ziekenhuis is mogelijk gemaakt door de Vrienden van Bibliotheek Kennemerwaard. De vrienden van de bibliotheek steunen de bibliotheek en dragen bij aan (maatschappelijke) Vriendenprojecten die zonder hun financiële steun niet tot stand kunnen komen. Wil je ook bijdragen aan mooie projecten zoals Pakje Kunst voor de zorg? Kijk dan op bknw.nl/vrienden en word ook vriend van de bibliotheek.