ALKMAAR - De nodige corona-maatregelen in acht nemend opent Alkmaar Sport haar Outdoorpark weer, in eerste instantie voor de jongste gasten. Wekelijks kunnen kinderen tot 12 jaar op woensdag en zondag meedoen aan het ‘Obstacle Survival’ programma waarbij zij het hele park verkennen. De poort gaat daarnaast open voor kinderen die hun kinderfeestje op een sportieve manier in de buitenlucht willen vieren. Ook voor grotere groepen kinderen, zoals schoolklassen, wordt een programma op maat samengesteld.

Waar de opening van het park dit jaar aanvankelijk voor zondag 29 maart gepland stond, gooide de intrede van het coronavirus roet in het eten. De medewerkers hebben in de periode dat het park gesloten was de nodige onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en via de social media kanalen de volgers alvast opgewarmd voor de hernieuwde opening. Nu passende maatregelen zijn uitgewerkt en buiten sporten weer mogelijk is kunnen de activiteiten eindelijk van start gaan. “We hebben de afgelopen tijd een behoorlijk aantal mooie dagen gehad, dagen waarop normaal gesproken ons park vol is met kinderen en volwassenen. Het goede nieuws is dat zij dit de komende tijd allemaal kunnen inhalen. Mijn collega’s staan te trappelen om vol enthousiasme de groepen te begeleiden. Een kinderfeestje of klassenuitje wat niet door kon gaan? Wij gaan er alles aan doen om de komende weken íedereen die maar wilt welkom te heten op het park,” aldus Tom Leering, coördinator van Outdoorpark Alkmaar.

Bij het overzichtelijke en groene Outdoorpark Alkmaar staat het Obstacle Run parcours centraal. Deelnemers klimmen en klauteren over de verschillende vaste obstakels, maar kunnen zich ook vermaken met diverse teamspellen. “Het park biedt voor jonge sportievelingen veel mogelijkheden om in deze tijd een leuke dag te beleven, het is namelijk de bedoeling dat je élkaar helpt om over de obstakels te komen en dát mag. De instructeur van Alkmaar Sport neemt de groep mee op avontuur en voorziet de deelnemers van de nodige tips en trucs,” aldus Leering.

Het park kan alleen na reservering betreden worden. Voor individuen, kinderfeestjes en groepen zijn aangepaste programma’s samengesteld die voldoen aan het Corona Protocol van het Outdoorpark. Lees meer informatie of boek via de website www.outdoorparkalkmaar.nl/corona.