ALKMAAR - AIA-Lezing op woensdag 22 september om 20.00 uur door Jan Nico Wigboldus (Bureau Stedelijke Planning). De lezing vindt plaats in de Pleinzaal, TAQA Theater De Vest, Canadaplein 2, Alkmaar

Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

Woensdag 22 september om 20 uur geeft Jan Nico Wigboldus van Bureau Stedelijke Planning, een lezing over “Opkomst van nieuwe woonvormen in Nederland”. De lezing wordt georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar en vindt plaats in de Pleinzaal van TAQA Theater De Vest te Alkmaar. U bent van harte welkom.

Opkomst van nieuwe woonvormen in Nederland
Steeds meer Nederlanders willen anders wonen dan in een gangbaar rijtjeshuis of appartement. Dit leidt tot het ontstaan van nieuwe woonvormen. Velen denken hierbij aan Tiny Houses. Het is echter veel breder dan dat. Wat zijn deze nieuwe woonvormen? Wat zijn de belangrijkste aanleidingen voor de opkomst ervan? Wie willen er in wonen? Hoe komen ze tot stand en welke kansen en belemmeringen liggen er? Hoe zien we eruit? Wat is, mede in het licht van het woningtekort, de maatschappelijke betekenis ervan? Jan Nico Wigboldus gaat in zijn lezing in op deze vragen en geeft een beeldend overzicht van nieuwe woonvormen. Ook gaat hij graag met de deelnemers in gesprek over kansen en mogelijkheden voor nieuwe woonvormen in de regio Alkmaar.

Jan Nico Wigboldus
is Managing consultant Wonen bij Bureau Stedelijke Planning B.V. Hij werkt met zijn team in opdracht van publieke en private partijen aan strategische woonvraagstukken.
Hiervoor was hij manager Wonen bij de gemeente Utrecht. Eerder werkte hij hier als bestuursadviseur, strategisch beleidsadviseur en project- en procesmanager aan uiteenlopende maatschappelijk en bestuurlijke complexe vraagstukken. Hij begon zijn loopbaan als adviseur en projectleider bij DHV, de Provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.