ALKMAAR - Zomer op het Plein wordt er zaterdag 26 en zondag 27 juni afgetrapt. Op 26 juni staat een zomers optreden gepland van Joris Linssen & Caramba en op 27 juni wordt de zondagmiddagreeks van Zomer op het Plein geopend met het jaarlijks terugkerende Talenstage. Ditmaal is het de beurt aan Tim Akkerman om uit conservatoriumstudenten van Conservatorium Haarlem een eigen begeleidingsband samen te stellen. In een prachtig aangeklede Grote Zaal van Theater De Vest waan je je in festivalsfeer. Door de aangekondigde versoepelingen mag De Vest meer bezoekers ontvangen, dus er zijn er dus meer toegangskaarten beschikbaar!

Mexicaans pepertje
Al twintig jaar bestormt Joris Linssen, bekend van zijn tv-programma’s Hello Goodbye en Joris’Showroom, de podia met zijn semi-akoestische band Caramba. Deze rasmuzikanten staan bekend om hun vurige spel, aanstekelijke enthousiasme en een flinke portie lef. Zo toerden ze door Mexico, waar ze optraden voor 20.000 mensen in een stadion en gingen ze voor een tv-serie op pelgrimstocht, waarbij ze eten en onderdak verdienden met hun muziek. De amigo’s doen 100 shows per jaar en spelen elke keer alsof hun leven ervan afhangt. Caramba is Nederlandstalige muziek met een Mexicaans pepertje!
Joris Linssen & Caramba zijn op zaterdag 26 juni om 19.30 uur en 21.30 uur te zien.

Talentstage met Tim Akkerman
Op zondagmiddag 27 juni shinen de studenten van het Conservatorium Haarlem in Alkmaar! Tijdens het Talentstage treden zij in ensembles op en laten ze hun muzikale talent zien. Voor het slotoptreden selecteerde niemand minder dan Tim Akkerman uit alle studenten van de conservatoriumopleiding een eigen begeleidingsband. Samen verzorgen ze een spetterende set. Te zien op zondag 27 juni om 13.30 uur en 16.00 uur.

Meer informatie en toegangskaarten
Tussen 26 juni en 8 augustus kan jong en oud in TAQA Theater De Vest elk weekend genieten van maar ruim 40 producties en in totaal 80 voorstellingen. Elke vrijdag, zaterdag en zondag wordt afwisselend een uitnodigend programma geboden in diverse genres (concerten, dans en meer) en elke woensdagmiddag en avond is er in de Grote Zaal prachtig straattheater voor de hele familie. Om er zeker van te zijn dat bezoekers die een plekje reserveren ook echt naar het optreden komen, hanteert TAQA Theater De Vest een kleine entreeprijs; € 5 per toegangskaartje. Hierbij is het drankje inbegrepen. Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via www.zomerophetplein.nl.