ALKMAAR - Op donderdagavond 23 maart zijn er 2 toffe groene activiteiten in de bibliotheek van Alkmaar Centrum. De opening van de zadenbibliotheek om 19.30 uur en een lezing over de cyclus van de moestuin door Ingrid van Rhoon om 20.00 uur.

Zadenbibliotheek

In de zadenbibliotheek kun je gratis biologische zaden van kruiden, groenten en bloemen lenen, ook zonder lid te zijn van de bibliotheek. De geleende zaden zaai je in. Van de planten die opkomen, laat je de mooiste plant bloeien én in zaad schieten. Dit zaad oogst je en lever je gedeeltelijk weer in bij de zadenbieb. De zaden worden toegevoegd aan de collectie en weer uitgeleend aan andere tuiniers en dan is de cyclus rond.


De cyclus van de moestuin

Ingrid van Rhoon komt deze avond vertellen over haar belevingen in de (moes)tuin. Niet alleen het tuinieren komt aan bod maar ook de inzichten die zij dagelijks op doet. De natuur geeft haar inspiratie door de symboliek die ze aantreft. Voor Ingrid is alles cyclisch, met een begin en een eind. Dit betekent dat je voor tuinieren begint met een basisplan en pas dan beslist wat je zaait. Daarna komt het aan op onderhoud en verzorging, wat tijd kost en geduld vraagt maar het brengt je ook bewustwording. Aan de hand van een presentatie vertelt Ingrid wat de plant Acanthus haar heeft duidelijk gemaakt. In haar tuin vindt ze alles wat ze nodig heeft: rust, harmonie, schoonheid, inzicht en creativiteit.

Wanneer
Meer weten over de zadenbibliotheek en de moestuin? Kom ook en laat je inspireren! Donderdagavond 23 maart in de bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2) vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis. Voor de lezing (aanvang 20.00 uur) graag van tevoren aanmelden via de agenda van de bibliotheek. Deze activiteiten zijn onderdeel van de serie De Groene Loper. Dit is een reeks activiteiten rond het thema Duurzaamheid.