ALKMAAR - 19 september 2019 om 16 uur. In Pleinzaal TAQA Theater De Vest, Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar. Toegang vrij. Architectuur Informatiecentrum Alkmaar organiseert een tentoonstelling van het werk van Gortemaker Algra Feenstra architects in TAQA Theater De Vest. Gortemaker Algra Feenstra ontwerpt het nieuwe ziekenhuis voor Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. De expositie wordt op donderdag 19 september feestelijk geopend om 16.00 uur. Het AIA nodigt u graag uit om bij deze opening aanwezig te zijn.

De tentoonstelling
Visualiseert de visie van Gortemaker Algra Feentra architects op het ontwerpen van de leefomgeving van de mens. De beleving staat hierbij centraal. Het activeren, bewegen, welbevinden en uitdagen van de gebruikers in deze leefomgeving vormen hierbij het uitgangspunt. Aan de hand van deze thema’s en een weergave van de projecten van G.A.F. architects, waaronder een aantal gezondheidszorggebouwen zoals Noordwest Ziekenhuis, UZ Leuven te België en Sint Antonius te Utrecht, maar ook de Verkeersleidingspost voor Prorail in Utrecht en het Óscar Romerocollege in Dendermonde, wordt het belang en effect getoond van de menselijke schaal binnen complexe gebouwen.

Gortemaker Algra Feenstra architects
Spant de brug tussen vernieuwing en traditie, tussen jarenlange kennis en jonge ideeën. G.A.F. architects ontwerpt voor elk complex probleem een gepaste, innovatieve en toegespitste oplossing. Daarnaast specialiseert het bureau zich in het uitvoeren van onderzoek, zowel in opdracht als zelf geïnitieerd. Dit stelt het bureau in staat om zichzelf te vernieuwen en experimentele methodes toe te passen. G.A.F. architects werkt niet voor maar mét opdrachtgevers en doet zo waar zij het beste in is: ontwerpen voor de leefomgeving van de mens.

Lezing
Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling op 19 september 2019 geven Maurits Algra en Femke Feenstra, beide architect-directeur G.A.F. architects, een lezing ‘Architectuur gaat over mensen’. Daarna verricht Pieter Dijkman, wethouder gemeente Alkmaar, de opening van de tentoonstelling.
Start programma 16.00 uur, zaal open v.a. 15.30. Toegang is gratis.

De tentoonstelling is verder te zien van 20 september t/m 6 oktober 2019
In TAQA Theater De Vest, Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9 – 17 uur, zaterdag 12 – 16 uur en bij voorstellingen ook ’s avonds en zondagmiddag
Toegang vrij