ALKMAAR - Donderdag 15 augustus opent zwembad Hoornse Vaart een splinternieuwe glijbaan, genaamd de Pelican Dive. De Hoornse Vaart is het derde zwembad van Nederland en zelfs de eerste van Noord-Holland met deze spectaculaire Pelican Dive. Om 12:30 uur wordt deze gele, snelle, twee meter hoge glijbaan feestelijk geopend. Iedereen is van harte welkom om de Pelican Dive uit te komen testen.

Wensen van de klant

Marcel Ruitenberg, manager van de Hoornse Vaart, is uiterst enthousiast over de Pelican Dive. ‘’Wij vragen regelmatig feedback van onze bezoekers over wat er nog ontbreekt op onze locaties. Bij het klanttevredenheidsonderzoek en via de reacties op social media kwam er duidelijk naar voren dat er behoefte is aan een extra attractie in het 25-meterbad van de Hoornse Vaart. Na het bestuderen van de vele leuke reacties en na een aantal brainstormsessies, kwamen wij uit bij deze unieke glijbaan’’.

Derde van Nederland

De Pelican Dive is een korte maar steile waterglijbaan met een vrije val van bijna 2.00 meter! Doordat je door een gesloten buis naar beneden glijdt, is de val daarna nog een stuk spannender. ‘’Na het Tikkibad (Zuid-Holland) en Roompot vakantiepark in Domburg (Zeeland) is zwembad Hoornse Vaart het derde zwembad in Nederland met een Pelican Dive. Hierdoor zijn wij vrij uniek’’, aldus Ruitenberg. Door deze extra attractie wordt een dagje Hoornse Vaart nog leuker!