ALKMAAR - zaterdag 21 September organiseert Hengelsportvereniging Alkmaar & Omstreken een open-dag bij “De Wijkboederij” aan de Vondelstraat 31 te Alkmaar.


Als je ooit dacht ik wil eens iets meer over de hengelsport weten, kun je naar de open-dag van de Hengelsportvereniging om daar eens te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. De diverse commissies zullen zich op deze dag presenteren. De karper-commissie gaat 10 spiegelkarpers uitzetten tijdens deze dag, dit is een herstel uitzet in de vorm van de SKP. De vissen worden geregistreerd doordat ze gefotografeerd en gewogen worden, bij terug vangst wordt de groei gecontroleerd, zodat er een gezond visbestand ontstaat.

Nathalie van de Berg (foto), bekend van het RTL TV programma “De visvrouwen” is op deze dag ook aanwezig, misschien wil je wel een handtekening of met haar op de foto, dan is daar zeker de mogelijkheid voor.

“Als Hengelsport vereniging willen we er voor jong en oud zijn”, Voor de jeugd organiseren we verschillende activiteiten zoals de jeugdviswedstrijden, knoopavonden en geven we vislessen op scholen. Maar ook voor eenzame mensen en ouderen organiseren we visbijeenkomsten om ze uit hun isolement te halen, zo zijn we bijvoorbeeld met 4 heren uit het zorgcentrum Rekerheem wezen vissen.