ALKMAAR – Een mijlpaal voor Familiehuis Noordwest: op 12 januari 2020 viert het zijn 25-jarig bestaan. Tienduizenden gasten vonden er sinds 1995 al een tijdelijk thuis, op steenworp afstand van het Alkmaarse ziekenhuis. Van 13 tot en met 16 januari is iedereen van harte welkom aan de Akerslaan 25 tijdens het Open Huis tussen 10.00 en 16.00 uur.

Het Familiehuis biedt verblijfsmogelijkheden aan mensen van wie een partner, familielid of vriend is opgenomen in Noordwest of een andere zorginstelling in de regio. Mensen van Texel, mensen uit de buurt of van de andere kant van het land: voor iedereen is het een plek om in een soms hectische periode even op adem te komen, terwijl ze toch dichtbij hun dierbare zijn. Ook patiënten zelf kunnen er terecht. Het huis telt acht tweepersoonskamers met eigen sanitair plus twee woonkamers en twee keukens voor gemeenschappelijk gebruik.

Familiehuis Noordwest is een zelfstandige instelling, zonder enige vorm van subsidie. De inzet van een groot aantal vrijwilligers en financiële bijdragen van bedrijfsvrienden, sponsors en Vrienden van Familiehuis Noordwest maken het mogelijk dat het huis zijn belangrijke taak kan vervullen en de verblijfskosten laag kunnen blijven (€ 30,- per kamer per nacht).

Meer informatie over het Familiehuis is te vinden op www.nwz.nl/familiehuis.