CAMPERDUIN - De werkzaamheden aan de kust 'Kust op Kracht' bij Petten zijn te bezoeken op zondag 26 oktober. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stelt het werkterrein open. Een kijkje nemen kan vanaf de zonnetrein die gratis tussen Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee en het project pendelt. Verder zijn in een minibioscoop luchtopnames van het project te zien en kunnen kinderen dijken bouwen en zandtekeningen maken.
Het is ook de laatste kans om het huidige fietspad te zien voor het verdwijnt onder het zand. Verder kunnen bezoekers kennis maken en op de foto met de nieuwe landelijke campagne onswater.nl. Kinderen bouwen dijken, maken zandtekeningen en kunnen op de foto in een zeepbel.

Boek

Op deze dag is er in het informatiecentrum gelegenheid om kennis te maken met een nieuw boek met informatie over de kust tussen Camperduin en Petten en de achterliggende polders. Door de huidige zandsuppleties aan de zeewering brengen wordt de kustlijn bij Petten teruggebracht naar waar die ongeveer in 1730 lag, zo kan op basis van dit boek, Het land achter de Hondsbossche, worden geconcludeerd.

Het publiek is zondag van 10.00 tot 16.00 uur welkom in het Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, Strandweg 4 in Petten. Bezoekers kunnen in het informatiecentrum een gratis toegangskaartje ophalen voor een bezoek onder begeleiding aan het werkterrein. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het informatiecentrum.