ALKMAAR - Op zaterdag 6 mei 2023 organiseert Waterscoutinggroep Marco Polo een open dag op het Waagplein in Alkmaar. Van 11:00 tot 15:00 uur zijn alle geïnteresseerden van harte welkom om kennis te maken met de waterscouts en alle activiteiten die zij organiseren.

Tijdens de open dag op het Waagplein kunnen bezoekers kennismaken met de waterscouts en hun activiteiten, zoals kanoën, roeien en zeilen. Daarnaast kunnen geïnteresseerden informatie krijgen over hoe zij lid kunnen worden van de Waterscoutinggroep Marco Polo en wat er allemaal komt kijken bij het lidmaatschap.

Voor deze gelegenheid zal het ruim 120 jaar oude wachtschip 'Res Nova' via het Luttik Oudorp naar het Waagplein worden gevaren. Voornamelijk de draai bij het Waagplein is een waar spektakel!

De open dag is gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom. Dus ben je nieuwsgierig naar de waterscouts en wil je graag zelf ervaren hoe het is om op het water avonturen te beleven? Kom dan zaterdag 6 mei naar het Waagplein in Alkmaar en ontdek de wereld van de waterscouts!