ALKMAAR - Op zondag 18 september organiseert Natuurbegraafplaats Geestmerloo een Inspiratiedag. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen welkom voor rondleidingen, demonstraties van begravingen, sfeervolle muziek, een Inspiratiemarkt en een expositie. Alles staat in het teken van afscheid nemen en begraven in deze nieuwe natuur.

Natuurlijk begraven spreekt aan
Geestmerloo is dagelijks geopend. Op Natuurbegraafplaats Geestmerloo vinden mensen een laatste rustplaats in de natuur. De medewerkers van de natuurbegraafplaats helpen hen om zelf een plek te kiezen in de prachtige jonge natuur. Bij een boom, met uitzicht op de duinen of op eiland? Het is allemaal mogelijk.

Er worden alleen natuurlijke materialen gebruikt, waardoor het graf helemaal op kan gaan in de natuur. Graven worden niet meer geruimd en zijn een persoonlijke rustplek voor altijd. Deze manier van afscheid nemen en begraven is relatief nieuw, maar vindt bij veel mensen interesse en aansluiting. De Inspiratiedag is een laagdrempelige manier om daar nader kennis mee te maken.

Demonstraties en rondleidingen
Bezoekers kunnen elk half uur meelopen met een rondleiding. Liever zelf lopen? Er is ook een route met uitleg op papier of via een app te volgen. Daarnaast zijn er demonstraties te zien van begravingen en is er een urngraf te bekijken.

Inspiratiemarkt en expositie
In de schuur is een uitgebreide expositie van rouwdoeken, kisten en manden gemaakt van natuurlijk materiaal te bezichtigen. Op de Inspiratiemarkt ziet u onder meer hoe rouwdoeken worden gevouwen. Er wordt een mand van wilgentenen gevlochten en kunt u een stukje Hemelse Brownie proeven en kopen. Er is van alles te zien.

Meer weten?
Het volledige programma staat op www.geestmerloo.nl. U vindt Natuurbegraafplaats Geestmerloo aan de Nauertogt 21A in Koedijk. Wij moedigen bezoekers aan om vooral op de fiets te komen. Parkeren kan gratis aan de zuidkant van Geestmerambacht. T: 072 - 3030220 / E: info@geestmerloo.nl.
Contactpersoon: Caroline Oostveen.