ZUIDSCHERMER - Op zaterdag 2 september organiseren Aeroclub Kennemerland (ACK) en E-Heli vereniging Alkmaar van 11.00 tot 16.00 uur samen op het vliegveld van ACK een open dag om u te laten zien wat onze mooie hobby inhoudt. Kom en ontdek de opwindende wereld van modelvliegtuigen en word deel van onze gemeenschap van enthousiaste vliegliefhebbers.

Bij MHC-EVA draait alles om het besturen van modelhelikopters of Drones en het ontdekken van nieuwe manieren om te vliegen. Of je nu een beginnende vlieger bent of al jaren ervaring hebt, we hebben voor iedereen iets te bieden. Onze club is laagdrempelig, met lessen voor zowel beginners als gevorderden. Onze ervaren instructeurs helpen je graag bij het leren besturen van een helikopter en delen graag hun kennis met je.

Ook de ACK is aanwezig om hun passie voor de luchtvaart te delen. De ACK is een club voor liefhebbers van vliegen met modelzweefvliegtuigen en modelmotorvliegtuigen. Met hun eigen vliegveld in de Zuid Schermer hebben ze alles in huis voor de echte modelluchtvaartliefhebber. Ook zij hebben ervaren instructeurs om e eerste stappen naar deze mooie hobby te begeleiden.

Als lid van onze clubs profiteer je van vele voordelen, waaronder toegang tot onze prachtige vlieglocaties en het gebruik van onze faciliteiten. Beide clubs organiseren ook regelmatig evenementen en wedstrijden om onze leden uit te dagen en te inspireren. Bovendien is onze gemeenschap erg vriendelijk en hecht, met veel ruimte voor onderlinge ondersteuning en vriendschap.

Op de open dag zal er veel te beleven zijn. Je kunt kennis maken met de leden van onze clubs, die je graag vertellen over hun ervaringen en de passie die zij hebben voor het vliegen. Er is een static-show met o.a. schaalmodellen, ook zullen er verschillende vliegdemonstraties plaatsvinden, waarbij je kunt zien hoe ervaren vliegers hun modelhelikopters en modelvliegtuigen besturen. Als je zelf ook wilt vliegen, bieden wij proeflessen aan onder begeleiding van onze instructeurs, eventueel op een later tijdstip i.v.m. het drukke programma! Dit is een unieke kans om de kick van het besturen van een helikopter of vliegtuig zelf te ervaren.

Er zal een simulator aanwezig zijn waarmee een eerste ervaring opgedaan kan worden in het besturen van een modelvliegtuig of helikopter. Ook zijn er eet- en drinkgelegenheden aanwezig, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je geniet van de demonstraties.

Kortom, onze open dag is een dag die je niet wilt missen. Het is een geweldige kans om kennis te maken met de wereld van het vliegen met modelhelikopters en vliegtuigen. Of je nu al jaren ervaring hebt of net begint, er is voor iedereen iets te beleven.

Bij slecht weer wordt de open dag naar 3 september verschoven als de weersomstandigheden dan beter zijn.