ALKMAAR - Op donderdag 25 april om 20 uur opent de tentoonstelling ‘Still Alive’ van fotograaf Kaj ter Borgh bij Kunstuitleen Alkmaar.

Kaj ter Borgh is gespecialiseerd in het maken van stillevens. Ook in de culinaire foto’s die hij in opdracht maakt wordt de kijker getroffen door elementen van niet alleen verstilling, maar ook van verlatenheid en de tevergeefsheid der dingen. Ter Borgh laat zich inspireren door 17e eeuwse schilders van het stilleven. Hij gebruikt objecten en symbolen om een verhaal of emotie over te brengen. De bewuste compositie van soms met elkaar botsende objecten, de werking van licht in het contrast duisternis en helderheid vertellen samen een verhaal. Witte bloemen die reinheid en zuiverheid, zeg maar het prille, pas beginnende leven symboliseren zet hij af tegen een terloops geplaatst doodshoofd. Daarmee geeft hij aan dat alles eindig is. In een stilleven wordt leven gevangen in één beeld, als het ware even stilgezet; tegelijkertijd gaat het over de – uiteindelijk eeuwige – stilte van het leven.

De tentoonstelling ‘Still Alive’ is te zien t/m 19 mei in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar aan de Bergerweg 1 van maandag t/m vrijdag van 9 – 17 uur, zaterdag van 12- 17 uur en zondag van 14 – 17 uur