KOEDIJK - Ze hebben plezier in zingen, dat straalt er vanaf bij de 12 meiden van het popkoor. Zangcoach Adinda Vis zit achter de piano om de meiden te begeleiden. Samen zoeken ze de leukste popsongs uit, er is al een flink repertoire opgebouwd.

De koorleden vertellen o.a.:
“In het begin is het wel wennen met al die stemmen om je heen die iets anders zingen”.
“Ik twijfelde of ik laag, midden of hoog moest zingen, ik kende mijn stem nog niet”.
“Zingen geeft je zelfvertrouwen” zeggen de tieners die al langer meedoen.

Ze hoeven geen partijen te oefenen buiten de repetities om. Thuis luisteren ze wel op YouTube of Spotify naar de nummers die ze instuderen. De meeste koorleden zingen op het gehoor, ze kunnen geen noten lezen en hebben genoeg aan de tekst en hetgeen Adinda voorspeelt. Gevraagd naar de energie die het kost om te zingen, iedere dinsdagavond van 19.00 - 20.00 uur, geven de koorleden aan dat ze wel moe zijn als ze naar huis gaan maar ook ontspannen. Dat is midden in de drukke schoolweek best prettig. Ook geven een paar koorleden aan graag bij Pop- en showkoor Heartbeat te willen zingen als ze 18 zijn geworden.

Het advies is dan ook: gewoon jong beginnen dus!!

Meiden van 12- 17 jaar zijn van hárte welkom voor een gratis meezingles. Op 12 september beginnen de repetities weer, aanmelden kan alvast via info@youngheartbeat.nl

Kijk ook eens op de website www.youngheartbeat.nl of op Facebook voor een indruk van dit gezellige meidenkoor!