ALKMAAR - Dat de Avond4daagse in Alkmaar meer is dan 'alleen vier avonden wandelen' zie je deze dagen terug in het Alkmaarse straatbeeld. Organisator Alkmaar Sport betrekt ook de Alkmaarse verzorgingstehuizen bij het evenement. Dinsdag 17 mei stonden 45 rolstoelers en scootmobielen mét hun begeleiders stipt om 10 uur klaar bij Zorgcirkel Westerhout voor een wandeltocht op maat. Onder prachtige wandelomstandigheden kwamen zij zo'n anderhalf uur later weer terug op de startlocatie, waar zij onthaald werden met een roos en gehuldigd met een medaille. De bewoners van het zorgcentrum werden vervolgens getrakteerd op een heerlijke gezamenlijke lunch.

De Avond4daagse van Alkmaar loopt elke dag door een andere wijk in Alkmaar. De sportregisseurs van Alkmaar Sport die in deze wijken actief zijn hebben de verzorgingstehuizen in de betreffende wijken benaderd met de vraag om mee te doen aan een wandeltocht gedurende de dag. "Bij Zorgcirkel Westerhout reageerde medewerker Maaike Leurs-van de Putte meteen enthousiast omdat zij al het initiatief had genomen rond deze tijd een wandeltocht te organiseren voor de bewoners. We hebben onze krachten dus gebundeld en zijn zo tot een mooi en drukbezocht mini-evenement gekomen. De bewoners wandelen overdag zélf en vanavond zien ze de lopers vanuit hun raam langslopen, want de route van de Avond4daagse Alkmaar loopt daar pal langs het complex. Hoe mooi is dat," vertelt Thyrvi van Roosendaal, sportregisseur in Alkmaar Zuid.

De bewoners genoten zichtbaar van het tocht, het heerlijke wandelweer, de gezellige begeleiding en de afsluiting in het woonzorgcentrum. De komende dagen staan nog wandelingen bij 't Rekerheem en bij de Hoeverstaete op het programma. "Mooi dat Alkmaar Sport op deze manier de Avond4daagse op nog veel meer vlakken in de samenleving laat doorklinken."