ALKMAAR - Rijdend door Overdie kom je ze tegen: blauwe bollen die op de straat liggen. Wat doen ze daar? Kun je er iets mee? Toen de kinderen van deze wijk mochten aangeven wat ze zouden willen veranderen aan de omgeving, wilden ze van deze bollen planeten maken.


De woningbouwvereniging vroeg dit na en toen het niet kon, regelden ze grote bollen waarop de kinderen zelf geschilderd konden worden. Rob Koomen, kunstenaar uit Alkmaar, maakte van de bollen echte werelden en de kinderen kwamen er in een slinger op te staan. De woningbouw lakte de wereldbollen en Stadswerk072 zorgde dat ze een plek kregen blij de ‘rare blauwe bollen’ op de hoeken van de Graalstraat/Roelantstraat/Montelbaen.

Woensdag 20 september 15:00 uur zal de onthulling van de werelden in Overdie plaatsvinden. Vele kinderen uit deze wijk hebben zichzelf een plekje op de wereld gegeven door zichzelf op bollen te schilderen. Nu kunnen ze meemaken hoe de bollen waar zij een plekje op hebben geregeld, geplaatst worden in de wijk waar zij wonen.

De kinderen uit Overdie wonen komen uit verschillende werelden. Ze hebben allemaal hun plek gevonden in een huis of flat in deze wijk. Samen met de woningbouwvereniging Van Alckmaer hebben ze meegedacht hoe de wijk nog prettiger te maken. Vorig jaar zijn hiervoor verschillende activiteiten geweest en deze worden aanstaande woensdag 20 september afgesloten met de opening van de werelden van Overdie.

Twee bollen zijn door kunstenaar Ron Koomen omgetoverd tot echte werelden. De kinderen hebben vervolgens zichzelf op deze werelden geschilderd. Woensdag worden de werelden door presentators Ron Wolters en Ingrid Elsendoorn feestelijk geopend. De kinderen die komen, mogen allemaal mee in de slinger van de ene wereld naar de andere. En natuurlijk zijn alle bewoners van Alkmaar welkom om dit feestje mee te maken.

En als ze dan over 10 jaar zichzelf komen bekijken, weten ze dat dit plekje van de wereld in hun jeugd van hen was.

Onthulling Wereldse Bollen in Overdie
Waar: Graalstraat/Roelantstraat/Montelbaen (2 hoeken)
Tijd: 14:30 – 15:00
Presentator: Ron Wolters en Ingrid Elsendoorn
Woningbouwvereniging: Afianne Blok, Van Alckmaer
Kunstenaar: Rob Koomen