HEERHUGOWAARD - Eenzaamheid ligt op de loer, in deze tijd van de coronacrisis. Daarom zijn de herstelwerkplaatsen van GGZ NHN open om elkaar online te ontmoeten. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen.

“Veel mensen zijn alleen deze dagen, omdat gezellige afspraken en uitjes niet doorgaan”, vertelt Marieke Noort, ervaringsdeskundige bij Herstelwerkplaats Alkmaar. “Daarom bieden we met alle herstelwerkplaatsen iedere dag een uur online lotgenotencontact aan. Dat klinkt misschien wat zwaar, maar het doel is om verbinding te hebben met elkaar, samen te zijn. Dat hebben we nu hard nodig”.

Samen praten
Tijdens het lotgenotencontact kunnen mensen met elkaar delen wat hen bezighoudt, waar ze tegenaan lopen en wat hen helpt. Alleen luisteren mag ook. Het is gebleken dat online contact veel voldoening geeft. Ook is het iets om naar uit te kijken. Noort: “Het lotgenotencontact geeft structuur aan de dag en het is een goede reden om voor op te staan”. De online bijeenkomst wordt begeleid door de ervaringsdeskundigen van de herstelwerkplaatsen.

Meer informatie over de bijeenkomsten is te vinden op www.ggz-nhn.nl/herstelwerkplaats-aanbod
Deelname kan iedere dag bij verschillende teams van ervaringsdeskundigen. Na aanmelding ontvangt de deelnemer een link naar de online bijeenkomst. Het is heel eenvoudig, maar als er hulp nodig is bij het opstarten, wordt die gegeven.

Wat is een Herstelwerkplaats?
GGZ NHN heeft Herstelwerkplaatsen op verschillende locaties in Noord-Holland Noord. Hier kunnen mensen met een psychische kwetsbaarheid en naastbetrokkenen werken aan persoonlijke groei en herstel. Op een Herstelwerkplaats worden door ervaringsdeskundigen o.a. cursussen gegeven en lotgenotencontactgroepen georganiseerd. Je kan er werken aan je ontwikkeling en daarnaast leer je vaardigheden aan om je leven in te richten zoals jij dat wilt.