ALKMAAR - Er wordt steeds meer een beroep gedaan op mantelzorgers. Mantelzorgers raken daardoor overbelast. Het Mantelzorgcentrum biedt ondersteuning aan mantelzorgers, zodat zij hun balans weer terugkrijgen en versterken. Mantelzorgers uit gemeente Alkmaar kunnen gebruik maken van de praktische ondersteuning van een mantelzorgmakelaar en kunnen terecht bij een consulent mantelzorg om hun zorgsituatie in kaart te brengen.

Mantelzorger Siem werd eerder geholpen door het Mantelzorgcentrum. Siem: “Mijn vrouw heeft veel zorg nodig. Ik wist even niet meer hoe ik dit moest regelen. Daarom zocht ik contact met het Mantelzorgcentrum. Zij kwamen met oplossingen die ik niet zelf had kunnen bedenken. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt. Ik ben er in ieder geval enorm bij geholpen.”

Wijkcentrum de Daalder

Iedere dinsdag is het Mantelzorgcentrum aanwezig in wijkcentrum De Daalder. Mantelzorgers die vragen hebben over de zorg voor hun naaste kunnen hiervoor een afspraak maken door te bellen naar 085 – 018 38 90 of een e-mail te sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl. Ondersteuning is gratis voor mantelzorgers uit gemeente Alkmaar.

Het Mantelzorgcentrum

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland. Het Mantelzorgcentrum is de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen.