ALKMAAR - Ondanks de leegstand in Alkmaar opende Atelier 20 afgelopen november haar deuren in het centrum van Alkmaar aan de Ridderstraat 12A. Eigenaresse Alyssa Blok, waagt de gok en gelooft erin dat het nog kan. Alyssa Blok gelooft in de authentieke stijl van boetiekjes en het kleine/unieke wat je niet bij elk warenhuis kunt krijgen. Online kent al jaren zijn opmars, maar de beleving van het offline shoppen blijft. De vraag is alleen, zijn de Alkmaarders het hiermee eens?

Is massa altijd kassa?

Alyssa: “Tegenover mijn winkel sluit Topshelf vanaf januari haar deuren. Dit zal een donkere hoek worden tegenover mijn winkel. Jammer! Ik ben zelf namelijk net twee maanden open. Ondanks dat hoop ik dat de echte Alkmaarders Atelier 20 blijven vinden. Ik hoop dat ze niet bang zijn voor iets nieuws en iets dat nét een tikje anders is dan zij gewend zijn van de bekende grote ketens.”

‘’Je ziet veel lege panden in de stad en je ziet ook vaak hele leuke winkels toch zomaar weer verdwijnen. Hierdoor blijft het spannend om zo’n stap te nemen in Alkmaar.’’

Het perfecte cadeau en een fijne dosis inspiratie

Ondanks die gedachte is de 22-jarige Alyssa Blok, oprichtster van Atelier 20, klaar om het publiek in Alkmaar te inspireren en kennis te laten maken met een herkenbare stijl met leuke treasures en perfecte cadeautjes. Leuk en uniek hoeft daarnaast niet altijd duurder te zijn dan de grote winkelketens. Men is zich er vaak niet van bewust dat een kleinere winkel ook heel veel verschillende prijsklassen heeft. Zo zijn er al producten te koop vanaf één tot enkele euro’s. Voor iedereen wat wils.

Naast Atelier 20 is Alyssa al ruim vier jaar eigenaar van het sieraden merk ALYSS en hoopt deze stijl van haar sieraden naast een brede selectie aan woon- en lifestyle artikelen bij het publiek bekend te maken. Men kan zich een weg wanen door het atelier voor de tofste interieur- en modeaccessoires, cadeautjes en stationary stuff waarbij mooie verfijnde gouden sieraden moeiteloos samen gaan met trendy kussens, stijlvol servies en stationary artikelen.