ALKMAAR - December is begonnen en dat betekend tijd voor de Oliebollenactie van Scoutinggroep De Geuzen. "De zolder wordt leeg gehaald, de oliebollenboekjes worden uitgedeeld, scouts gaan langs de deuren om oliebollen te verkopen, het gebouw wordt omgebouwd tot een professionele bakkerij, de website wordt geopend voor de online verkoop, de telefoon is beschikbaar voor bestellingen en we staan te trappelen tot de eerste bol gebakken mag worden. Net als altijd worden onze oliebollen met hart en ziel gebakken, van de voorbereiding tot de gratis bezorging bij u thuis. De jaarlijkse Oliebollenactie is al in volle gang".


Voorverkoop
"Onze scouts komen vanaf 6 december langs de deuren om de oliebollen te verkopen. Daarnaast kunt u, de bollen, ook telefonisch of via onze website bestellen. Zo hoeft u de overheerlijke Geuzenbollen met Oud en Nieuw niet te missen. De oliebollen kosten €7,50 per zak van 10 bollen, met of zonder rozijnen naar keuze. Uw bollen worden gratis bezorgd op zondag 31 december tussen 10.00 en 16.00 uur. Zoals benoemd kunt u onze bollen bestellen via oliebol.de-geuzen.nl of telefonisch via 06-16958638
Bedrijven kunnen bij ons bestellen via bovenstaande website en telefoonnummer. De oliebollen worden speciaal op zaterdag 30 december op een afgesproken tijd bezorgd met poedersuiker".

Verkoop met Oudjaar
Vergeten te bestellen? Op 30 en 31 december zijn de oliebollen te koop bij de verkooppunten in Egmond aan Zee bij IJswinkel Pravesani in de Voorstraat, binnen bij de ingang van de Noorderarcade Overstad in Alkmaar en het clubhuis aan het Honkpad in Alkmaar Hoefplan. "Daarnaast kunt u ons, op dezelfde dagen, vinden in de stad met onze loopkarren".

Vrijwilligers
"Vanaf zaterdag 30 december om 4 uur beginnen onze vrijwilligers met het mengen van het oliebollendeeg, waarna de oliebollen in een warm oliebadje worden geschept en uitgroeien tot een echte geuzenbol. Over de gehele dag worden er door ruim 100 vrijwilligers samengewerkt om z’n 20.000 oliebollen te bakken. Op zondag 31 december zullen z’n 50 vrijwilligers zich inzetten om de overheerlijke bollen bij u aan uw adres te bezorgen. Onze actie loopt al vanaf 1958 en is een ware geuzen traditie".