ALKMAAR - Op vrijdag 25 juni opende Integraal Kindcentrum ’t Baeken – Rollebol de deuren van haar nieuwe pand. Sinds 2017 vormen basisschool ’t Baeken in Alkmaar-Noord en Kindcentrum Rollebol samen een IKC waar kinderen van 0-13 jaar van 07.00 uur tot 19.00 uur in een vertrouwde omgeving kunnen spelen en leren. Het pand waarin ze gevestigd zijn, was toe aan een flinke opknapbeurt.

“In nauw overleg en in goede samenwerking met ’t Baeken hebben we samen met onze teams, de ouders en de kinderen, en natuurlijk met het bestuur, de gemeente, de architect en de bouworganisaties een fantastisch nieuw gebouw neergezet”, vertelt Jessica van den Brand Horninge, locatiemanager bij Rollebol. “Het is echt ‘ons’ Kindcentrum geworden. Heerlijk ruim en licht, niet te vergelijken met ons vorige pand.”

Harry van Lieshout, directeur van basisschool ’t Baeken vult aan: “Het is zo waardevol om samen te werken met Rollebol. Om de kinderen en collega’s in een veilige, lichte en ruime omgeving samen te laten werken en leren van en met elkaar. We zijn ongelofelijk trots!”
Leuk is ook dat kinderen hebben meegeholpen om de geluiddempende verlichtingspanelen die aan het plafond hangen te versieren.

Feestelijke opening
Onder het genot van het gezamenlijke schoollied kwamen de genodigden voor de officiële heropening in etappes over de rode loper het schoolplein op. Aanwezig waren onder meer Anne Bruggeman college van bestuur SaKS, collega’s van het bestuurskantoor, collega directeuren, Raymond Berghuis directeur van Rollebol, bouwbedrijf Bolten, Kerssens en de Ruiter-architecten, installatiebedrijf INCO, René Swart projectleider en ouders van de Medezeggenschapsraad en Ouderraad. Zij kregen om beurten een rondleiding door het nieuwe pand en proostten op afstand met een hapje en een drankje. De kinderen vierden feest met onder meer een sponsorloop, pannenkoeken en een creatieve middag.

Ouders zijn per livestream meegenomen door het nieuwe gebouw,

’t Baeken 40 jaar
In september 2021 viert ’t Baeken haar 40-jarige bestaan met een fantastische feestweek. Ook daar is Rollebol nauw bij betrokken. “We hopen dan ook de ouders weer met open armen te kunnen verwelkomen in ons mooie nieuwe Integrale Kindcentrum”, besluiten Jessica en Harry.