ALKMAAR - Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert, samen met Vrienden van Noordwest, op zaterdag 28 september de 3e editie van Noordwest Tour de Friends. Een sponsorevenement in de vorm van een spinningmarathon om geld in te zamelen voor knuffelvriendjes voor kinderen in het ziekenhuis. Iedereen kan meefietsen.

Knuffelvriendjes

Het fietsdoel van deze editie is het realiseren van knuffelvriendjes op de kinderafdeling van Noordwest. Een speciaal vriendje biedt afleiding en troost bij een ziekenhuisopname van een kind. Op de kinderafdeling komt het thema zee- en duindieren tot leven met vrolijke muurdecoraties. Samen met een lief knuffelvosje helpt het kinderen zich thuis te voelen in het ziekenhuis. Extra leuk: het vosje mag mee naar huis na de ziekenhuisopname.

Meedoen

Na twee geslaagde edities start op zaterdag 28 september de 3e editie van Noordwest Tour de Friends. Locatie: Tree11 Health Club (voorheen Victorie Plaza) in Alkmaar. Aanmelden kan via www.vriendenvannoordwest.nl voor 1 (of meer) van de 4 rondes van 45 minuten. De 1e ronde begint om 09.00 uur en de laatste om 12.00 uur. De bijdrage is € 15,- per fiets, per ronde voor particulieren en € 100,- voor bedrijven.

Vrienden van Noordwest

Vrienden van Noordwest maakt waardevolle voorzieningen mogelijk voor de patiënten van Noordwest Ziekenhuisgroep. Voorzieningen die een verblijf in het ziekenhuis aangenamer maken. De steun van donateurs en sponsoren is daarbij onmisbaar omdat het om wensen gaat die niet vanuit het standaard ziekenhuisbudget kunnen worden betaald. Bijvoorbeeld wand- en vloerprojecties, VR-brillen en beweegsystemen met virtuele fietstochten.

Meer informatie is terug te vinden op www.vriendenvannoordwest.nl of mail naar vrienden@nwz.nl