NOORD-HOLLAND - De economie van Noord-Holland groeide in 2015 bovengemiddeld met 2,8 procent. Dat maakte het CBS vandaag bekend. De groot- en detailhandel is tussen 1995 en 2015 uitgegroeid tot de belangrijkste bedrijfstak in Noord-Holland. Ook de financiële instellingen en de zakelijke dienstverlening heeft in die periode een bovengemiddelde groei doorgemaakt.

Gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond: “In Noord-Holland wordt innovatief ondernemerschap gecombineerd met uitstekende voorzieningen. Dat zie je terug in deze groeicijfers.” Kijk voor een vergelijking met andere provincies op de site van het CBS.

Dit gunstige beeld van Noord-Holland wordt weerspiegeld in het ‘dashboard Welvaart en Welzijn’. Dit dashboard is ontwikkeld om bepaalde economische effecten op welvaart en welzijn te kunnen monitoren.

Voor de periode 2016 - 2019 trekt de provincie € 90 miljoen uit om de Noord-Hollandse economie duurzaam aan te jagen. In de Economische Uitvoeringsagenda is € 18 miljoen opgenomen om (duurzame) innovaties van het midden- en kleinbedrijf te helpen ontwikkelen. Voor maatregelen die bestaande werklocaties aantrekkelijker en duurzamer maken is ruim € 14 miljoen beschikbaar en voor herstructurering in de glastuinbouw bijna € 10 miljoen.