ALKMAAR - Vanaf 21 november zal de Grote Kerk van Alkmaar omgetoverd worden tot een enorm pietenhuis. Gedurende vijf weekend dagen kunnen kinderen de pieten helpen bij de voorbereidingen voor Pakjesavond. In een volledig omgetoverde kerk worden er cadeautjes ingepakt, geoefend op daken en houdt Sinterklaas ondertussen in de gaten of alles goed verloopt.

Het is namelijk nog spannend of het de pieten gaat lukken om alles af te hebben voor 5 december. Want zoals in ‘De Grote Sinterklaas Film: Trammelant in Spanje’ te zien is, sloten de boeven Mammie en Stan de Sint en zijn pieten op in het kasteel. Dus de pieten hebben de hulp van alle kinderen hard nodig!

In Het Grote Pietenhuis is er van alles te zien en te beleven. Ontdek de enorme inpakkamer van de pieten en de werkkamer van de Sint. Leer hoe de pieten alle pakjes bezorgen of help ze bij het bakken van pepernoten en wie weet haal jij je pietendiploma! Vergeet niet een mooie tekening te maken of je verlanglijstje te knutselen aan de lange tafels waar warme chocomel en gevuld speculaas wordt geserveerd.

Met Het Grote Pietenhuis leeft het Sinterklaasfeest nog meer in de regio: op 13 november is de intocht in Alkmaar en ook de enige echte Grote Sinterklaas Film is dit jaar deels opgenomen in Gemeente Alkmaar, namelijk in De Rijp.

De Grote Brievenbus
Binnenkort zal er voor de Grote Kerk een grote rode brievenbus staan. Hier kunnen alle kinderen hun tekening, verlanglijstje of brief in stoppen, zodat de pieten daar in Het Grote Pietenhuis alvast mee aan de slag kunnen.

Praktische informatie
Het Grote Pietenhuis is geopend op 21, 27, 28 november en 4 december tussen 10.30 uur en 18.00 uur. Op 5 december is het geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. Tickets zijn €7,50 per persoon (exclusief €1,50 transactiekosten en kinderen tot 1 jaar gratis). Vanaf 13 jaar dient iedereen een corona vaccinatie- of testbewijs te laten zien.

Meer informatie en tickets via www.hetgrotepietenhuis.nl.

Het Grote Pietenhuis is een samenwerking tussen DOSS Event Support, TAQA Theater de Vest en de Grote Sinterklaas Film: Trammelant in Spanje