ALKMAAR - Nijntje, het geliefde konijntje uit de boeken van Dick Bruna, schittert binnenkort als een verlicht standbeeld op het Canadaplein in Alkmaar. De betoverende ervaring is bedoeld om zowel jong als oud te verrassen en een blij gevoel te geven tijdens de komende feestdagen.

Ontsteking door wethouder

Op 22 november om 17.15 uur wordt Nijntje officieel en feestelijk ‘ontstoken’ door wethouder Robert te Beest en staat haar verlichte verschijning tot 15 januari op het Canadaplein. Het publiek wordt uitgenodigd om onvergetelijke foto's te maken met de feestelijk verlichte Nijntje als achtergrond.

Nijntje, meer dan een lichtobject

De betovering gaat verder dan alleen de visuele ervaring. Bezoekers krijgen ook de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan ‘Stichting Leergeld Alkmaar’ via een QR-code. Scan eenvoudig de code en doneer om de magie van het seizoen te delen met degenen die dit het hard nodig hebben. “Stichting Leergeld Alkmaar’ ondersteunt kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met geldzorgen. Denk aan schoolspullen, een laptop, een fiets, zwemles, muziekles of een verjaardag pakket. Ouders en verzorgers kunnen zo het beste aan hun kind geven en elk kind kan meedoen.

Laat Nijntje’s betoverende lichtjes deze kerstperiode schijnen over Alkmaar en al haar inwoners en bezoekers. Denk daarbij ook aan steun voor kinderen in armoede.