ALKMAAR - Alkmaar Sport start vanaf september 2019 met een nieuwe serie weerbaarheidstrainingen voor de jeugd van 8-12 jaar. Weerbaarheid staat voor stevig in je schoenen staan en vertrouwen hebben in jezelf. Door je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken kun je weerbaar door het leven gaan. De training is te volgen in de gymzaal aan de Pater Schiphorststraat 1 in Alkmaar.

Inhoud van de trainingen

Door middel van gerichte oefeningen en spelvormen wordt aandacht besteed aan diverse specifieke onderwerpen, die van belang zijn voor de weerbaarheid van kinderen. Denk aan lichaamshouding, stemgebruik, omgaan met groepsdruk en ademhaling. Ook verdedigingstechnieken, zoals het afweren van een klap of trap of jezelf bevrijden als je wordt vastgegrepen en het bedenken van oplossingen in bedreigende situaties komen aan bod.

Algemene informatie

De eerste les start op donderdag 26 september 2019 in de gymzaal aan de Pater Schiphorststraat 1. Doelgroep is de jeugd van 8-12 jaar. De les duurt van 15.30 – 16.30 uur. De training duurt 8 weken, in de herfstvakantie zal de training niet door gaan. De laatste les is op donderdag 21 november 2019. De kosten voor de totale Weerbaarheidstraining bedragen € 75,- per deelnemer.

Inschrijving

De inschrijving geschiedt via onze

website. VOL=VOL·

klik hier om in te schrijven voor de weerbaarheid training op donderdag

Meer informatie over de trainingen kunt u opvragen bij Anouk Brouwer via

a.brouwer@alkmaarsport.nl

of 06-43040990.