ALKMAAR - Een aantal Alkmaarders hebben het al ontdekt; in de voorjaarsvakantie bracht Alkmaar Sport in samenwerking met Stadswerk072 een nieuwe wandelroute aan op de Alkmaarse stoeptegels. De 5 kilometer lange wandelroute leidt de wandelaar onder andere door Oudorp en langs de Noorderkade en is één van de routes die normaliter tijdens de avond4daagse gelopen wordt. De route kan uiteraard op elk willekeurig punt opgepakt worden, de rode tegels leiden de wandelaar weer naar het eigen beginpunt. Meer informatie en de exacte route zijn terug te vinden op www.alkmaarsport.nl/stoeptegelroute.

Het permanent vastleggen van de avond4daagse route op de Alkmaarse straattegels is een project wat is opgenomen in het Alkmaarse Maatschappelijk Sportakkoord. Oorspronkelijk was de planning de route in 2020 te openen, maar door de corona-maatregelen die destijds golden is alles anders gelopen. “Nu er zo weinig mogelijkheden zijn om te bewegen, is wandelen bij uitstek een geschikte activiteit om wél op te pakken. Het is laagdrempelig, je kan gemakkelijk afstand tot elkaar houden en je kan het doen op een moment dat het jou uitkomt,” aldus Mirjam van der Welle, sportcoördinator bij Alkmaar Sport.

Het grootse meerdaagse avond4daagse evenement verwachten ze bij Alkmaar Sport voor deze zomer nog niet als vanouds te kunnen organiseren. “We sluiten ons wel aan bij de Home Edition en hebben daar een aantal leuke plannen voor op de plank liggen”. Ook pakken Sport Vitaal, de 50+ sportafdeling van Alkmaar Sport, en Klaar Mee - Loop Mee, de gelieerde wandelvereniging, het wandelen weer op op een wijze die wél is toegestaan. Meer informatie over de stoeptegelroute is te vinden op www.alkmaarsport.nl/stoeptegelroute.