ALKMAAR - In het nieuwe theaterseizoen programmeert TAQA Theater De Vest i.s.m. initiatiefnemers Marc Schenk (percussie) en Kasper Kalf (bas) opnieuw een serie Jazz Cafés. De serie omvat een vijftal concerten met een afwisselende line-up, bestaande uit Michael Moore (klarinet/sax) & Guillermo Celano (gitaar), Maarten Hogenhuis (alt sax), Timothy Banchet (piano), Ruben Hein (zang/piano) en Marjorie Barnes (zang) & Rob van Bavel (piano). Het spits wordt afgebeten in een Jazz Café 'special' met twee internationale artiesten: songwriter en zanger Jeff Taylor en toetsenist Henry Hey (USA). Samen vormen ze de energieke nieuwe band Test Propeller.

Over Test Propeller

Test Propeller maakt zijn live-debuut op de Nederlandse podia. Ze brengen gloednieuwe originele muziek vol met aanstekelijke grooves en melodieën in combinatie met intense en tot nadenken stemmende teksten. Zo hopen ze een verbinding te maken met wat voelt als een diep verdeelde wereld. De muzikanten hebben elkaar deze zomer ontmoet tijdens de voorbereidingen voor de musical ‘Lazarus’ van David Bowie. Deze samenwerking smaakte naar meer en zo ontstond Test Propeller.

Over het Jazz Café
In het nieuwe theaterseizoen verandert de Plein Zaal van TAQA Theater De Vest in een intieme Jazz Club. Onder het genot van een drankje kan publiek luisteren naar de top van de Nederlandse Jazz, allen begeleid door initiatiefnemers Marc Schenk en Kasper Kalf. Voor de muziekliefhebber is het Jazz Café een unieke een unieke kans om bij de kleine groep te horen die deze intieme concerten van dichtbij mee gaan maken.

Meer informatie en toegangskaarten
Een toegangskaartje voor Jazz Café bedraagt € 12 (inclusief drankje) en kan worden gereserveerd via de website www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur). De Jazz Café’s vinden plaats op de maandagen 2 september, 28 oktober, 25 november, 27 januari en 24 februari.