ALKMAAR - Van 23 t/m 30 december 2022 brengt Karavaan weer een Winterkaravaan, die plaats zal vinden in Stompetoren! Karavaan selecteerde hiervoor 3 plannen van jonge theatermakers. Het is de achtste editie van het talentontwikkelingstraject van Karavaan waarin jonge professionals een locatievoorstelling maken binnen een maatschappelijk thema. De succesvolle ingrediënten: drie nieuwe voorstellingen van jonge makers, een expeditie op locatie en dineren met elkaar aan lange tafels!

In de Winterkaravaan ontwikkelen makers die recent zijn afgestudeerd aan een kunstvakopleiding een nieuw werk. Voor de open call werden ruim 50 plannen ingestuurd door geëngageerde makers die in een traject een korte locatievoorstelling maken met als thema #uitdemaat. De komende maanden worden de makers artistiek en productioneel door Karavaan begeleid.

DIT ZIJN DE MAKERS

Uit deze inzendingen wisten Swedder de Sitter en Julie Boellaard met 'Mimesis', Femi van Elshuis en Lara Peters met 'Dirty Pigs' en Isan Vos en Femke Brinksma met 'Pagliacco's Droom' de jury te overtuigen met hun creativiteit en originaliteit.

KARAVAAN

Karavaan, buitengewoon theater op locatie, organiseert van 23 t/m 30 december 2023 de achtste editie van de Winterkaravaan. Hiervoor nodigen we jonge makers uit om in Alkmaar in een talentontwikkelingstraject een korte productie op locatie te maken. Eén van deze voorstellingen kan worden uitgewerkt tot een avondvullende voorstelling die tijdens het zomerfestival in 2024 op een bijzondere plek gespeeld zal worden.

Kijk voor meer informatie op

www.karavaan.nl/

Binnenkort meer informatie over tickets en verkoop.