ALKMAAR - De methodiek van Stichting Life Goals Nederland is gebaseerd op het in beweging krijgen van kwetsbare doelgroepen, en zo sport in te zetten als middel om deelnemers te versterken op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen. Stichting Sport-Z coördineert het lokale programma in Alkmaar en is onlangs gestart met een nieuwe fitness activiteit in sportcomplex Oosterhout. Elke donderdag van 15.30-16.30 uur kunnen mensen met een kwetsbare achtergrond meedoen aan deze les onder leiding van maatschappelijk sportcoach Thomas Botman.


Life Goals Alkmaar verzorgt twee keer per week sporttrainingen op de velden van vv Kolping Boys. Deze activiteiten zijn nu uitgebreid met de training in de fitnessruimte van sportcomplex Oosterhout. Nieuwe geïnteresseerden kunnen bij alle drie de trainingen nog altijd instromen.

“Ondanks de geldende corona-maatregelen kunnen wij de trainingen in Alkmaar laten doorgaan. Mede door de inbreng van de maatschappelijke sportcoaches is het programma zo aangepast dat het flexibel maar veilig en uitvoerbaar is. Dat we met nieuwe fitness activiteiten zijn gestart biedt weer nieuwe groepen geïnteresseerden de kans laagdrempelig in beweging te komen. We passen de oefeningen uiteraard aan aan het niveau van de deelnemers. Het programma is bovendien zo opgezet dat ook vanuit andere projecten waar Sport-Z aan meewerkt en vanuit andere samenwerkingspartners deelnemers kunnen instromen,” aldus Thomas Botman, mede-initiator en sportcoach van het nieuwe beweeguur in de Oosterhout.

Meedoen
Het staat ieder met een kwetsbare achtergrond, bijvoorbeeld dak- en thuislozen, mensen met psychiatrische problemen en/of verslavingsproblematiek en ex-gedetineerden, vrij de sporttrainingen te bezoeken. Meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig. De trainingen vinden plaats op maandag (sport en spel, 10.30-11.30 uur) en vrijdag (voetbal, 15.30-16.30 uur) op de sportvelden van v.v. Kolping Boys (Beverdam). Op donderdag (fitness activiteiten, 15.30-16.30 uur) is de nieuwe training bij sportcomplex Oosterhout (Vondelstraat 35) te bezoeken. Meer informatie kunt u opvragen bij Thomas Botman, via t.botman@sport-z.org of 06-42234439.