ALKMAAR - Er komt een buitengewoon lichtkunstfestival in het Victoriepark: Alkmaar Light Festival. Op 27 en 28 maart kan publiek door het hele park genieten van lichtsculpturen, videokunst en performances.

Op Alkmaar Light Festival word je getrakteerd op vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, muziekperformances, gezellige vuurtjes en warme drankjes.

IJkgebouw komt tot leven
Het verleden en heden van het IJkgebouw in het park komt tot leven door een speciale videomapping op het monument. En er is is een bijzonder en groots Chinees lichtkunstwerk te zien van GLOW Eindhoven – de lichthoofdstad van Nederland.
Nog meer verrassende lichtkunst, drankjes rondom een immense vuurkachel en muziek en performances zorgen tezamen voor een bijzondere beleving van het Victoriepark.

Winterbarbecue
Bewonersvereniging 'Hart van Alkmaar' bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd! Met dit festival, de officiële doop van de speciaal gekweekte narcis (Narcissus ‘Hart van Alkmaar’) én op zaterdag om 17:00 een winterse binnenstadsbarbecue (BYO) in het festival.

Live video-mapping op het IJkgebouw

Op 26 maart kun je vanaf 19:00 meemaken hoe de video-mapping op het IJkgebouw ontstaat.

Het festival is vrij toegankelijk en is een cocreatie van Karavaan, Lions Alkmaar en 'Hart van Alkmaar', in samenwerking het IJkgebouw en met werk van o.a. GLOW Eindhoven.

Alkmaar Light Festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Victoriefonds, Alkmaar Maakt het! en MTS Audiovisueel. Alkmaar Light Festival is op vr 27 maart en zat 28 maart van 19:00-22:30 en is vrij toegankelijk. Meer informatie op alkmaarlightfestival.nl